Ostale vesti

Potvrđeno:Vojska SAD u Pirotu gradi objekat namenjen osobama sa posebnim potrebama

Danas je iz Odeljenja vojske SAD-a koje radi pri ambasadi ove zemlje u Srbiji opštini Pirot stigao dopis u kome je potvrđeno da je Pirotu odobreno 250.000 dolara namenjenih izgradnji objekta za osobe sa posebnim potrebama.

Objekat koji će biti izgrađen u naselju Barje, tačnije na kraju ulice Vojvode Stepe i Molijerove, moći će da koriste pirotska udruženja koja se bave problemima mentalno nedovoljno razvijenih osoba, gluvih i nagluvih, slepih i slabovidih, a u objektu će biti i prostorije Udruženja osoba sa hendikepom “Feniks”.DSC_4676

Kako je nacionalnim medijima izjavio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, do kraja godine opština Pirot ima obavezu da obezbedi kompletnu dokumentaciju, da bi početkom naredne godine inženjeri iz Evropske komande vojske SAD-a došli u Pirot da bi radili na izradi idejnog projekta.

-To je još jedan dokaz da se dobro radilo prethodnih godina i da je SAD u Pirotu prepoznao sigurnog i korektnog partnera sa kojim je i ranije uspešno saradjivao. Ovakav objekat je svakako potreban i ja želim u ime svih Piroćanaca da se zahvalim ambasadi i vojsci SAD-a na ovoj veoma značajnoj pomoći. Izgradnja će početi naredne godine i zahvaljujući ovom objektu konačno će biti rešeni veliki problemi koje pirotska udruženja koja se bave osobama sa posebnim potrebama godinama unazad imaju zbog manjka prostorija-kazao je Vasić. Takođe, u okviru ovog objekta biće izgrađen i inkluzivni park namenjen mališanima sa posebnim potrebama.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker