Gradska hronika

Potpisan ugovor o izgradnji objekta za najugroženije

U Svečanoj sali opštine Pirot danas su potpukovnik Šon Long, iz Odeljenja Američke vojske pri ambasadi SAD-a u Srbiji i predsednik opštine Vladan Vasić potpisali ugovor o donaciji američke vojske u iznosu od 250.000 dolara, namenjenih za izgradnju objekta u kome će raditi dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, a obezbediće se i prostorije za rad brojnih udruženja koja se bave osobama sa posebnim potrebama i drugim ugroženim kategorijama stanovništva.

ACA_9114_resize

Potpukovnik Long je kazao da američka vojska ima odličnu saradnju sa opštinom Pirot.

-Drago nam je da možemo da pomognemo u realizaciji jednog ovako bitnog objekta, kakvog nema u Pirotu i koji će izuzetno mnogo značiti najugroženijim  kategorijama stavnovništva-kazao je Long.

Predsednik Vasić kazao je da je u ime opštine Pirot veoma zahvalan američkoj vojsci i ambasadi SAD-a jer je reč o objektu koji nedostaje Pirotu.

-Mi nisamo imali rešenje za brojne organizacije koje se bave najugroženijim kategorijama stanovništva i želim zaista da se zahvalim na ovoj donaciji. Opština je već obezbedila zemljište na uglu Molijerove i Kozaračke ulice-kazao je Vasić.

Izgradnja objekta trebalo bi da počne početkom naredne godine.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

7 Comments

    1. A ti si onaj sto je pre neki dan vredjao i ponizavao u svojim komentarima prvomajke-snajderke?Onda svaka cast za ovaj predlog o izgradnji SIGURNE ZENSKE KUCE

  1. U buducnosti ce nam sve vise trebati objekti za osobe sa posebnim potrebama,onda ce oni da pocnu gradnju objekata za normalne osobe.

  2. Jos uvek u Srbiji ima ljudi koji razmisljaju kao u vreme hladnog rata izmedju Rusije i Amerike.To nanosi veliku stetu Pirotu koji je bio i treba da bude otvoren grad za dobre projekte poput ovog.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker