Gradska hronika

Poslovni sektor daje svoje predloge za poboljšanje privredne situacije

U Velikoj sali opštine Pirot održan je sastanak Privrednog saveta opštie Pirot kome su prisustvovali najuspešniji privrednici iz naše opštine kako bi se i oni kroz davanje konkretnih predloga uključili u poboljšanje ekonomskog ambijenta u Pirotu.

Kako je danas saopštila opština Pirot, sastanku je na poziv predsednika Privrednog saveta Zorana Nikolića  prisustvovao i predsednik opštine Pirot  Vladan Vasić kao i desetak  istaknutih  privrednika  iz naše opštine.

Privredni savet 1aCilj ovog sastanka je bio  da se kroz razgovor sa privrednicima o tekućim problemima u poslovanju definišu smernice i daju predlozi kako lokalna samouprava  može pomoći u prevazilaženju istih kao i iznesu inicijative za razvoj privrednog sektora u Pirotu. Takođe, jedan od ciljeva je i uključenje poslovnog sektora u inoviranje  strategije lokalnog ekonomskog razvoja putev davanja kokretnih predloga i javne rasprave, kao i uspostavljanje bolje koordinacije za nadležnim republičkim institucijama.

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije SO Pirot

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Šta može poslovni sektor da učini kada u Srbiji je država ta koja DESTIMULIŠE preduzetništvo. Kada otvorite firmu, radnju, diskont, bilo šta, sjate vam se inspektori kao da ste otvorili kosmodrom, i odma traže povod da kazne, ali ne zato što im se hoće nego što ih država tera da namaknu što više para u prazan budžet jadne nam i bedne države Srbije

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker