Gradska hronika

Poslate pumpe u Svilajnac, kreće šleper pun pomoći

Načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije dr Aleksandar S. Ćirić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Upravnom okrugu Pirot da se sprema medicinska pomoć u susednoj Bugarskoj, da su poslate dve crpne pumpe u Svijalnac, a priprema se i druga pomoć najugroženijim područjima.

 

ACA_7637

-Okružni štab je u stalnom zasedanju i u kontaktu sa Republikim štabom. Danas je tridesetak građana-dobrovoljaca otišlo u Beograd, sa autobusom punim ćebadi, čizama i drugih neophodnih stvari. Otišli su i ronioci Ronilačko-plivačkog kluba Pirot. Sinoć je kamion sa pomoći u organizaciji opštine Pirot otišao u Jagodinu, takođe zahvalni smo i kompanijama “Tigar” ad i “Tigar tajers” koje su poslale nekoliko hiljada pari čizama u najugroženija područja, a kompanija “Tigar tajers” je danas uplatila i 1.2 miliona dinara na račun Vlade Srbije namenjen najugroženijima.  Takođe, ambasada Srbije u Bugarskoj organizuje medicinsku pomoć s obzirom da po poslednjim infromacijama traži se i pomoć u vidu medicinskih sredstava, tako da smo i tu angažovani. Hvala i svim našim sugrađanima koji u ogromnom broju donose pomoć na punkt Crvenog krsta u staroj školi “Vuk Karadžić” gde treba da krene šleper sa pomoći ka najugroženijima-kazao je načelnik Ćirić.

Prilikom utovara velike količine pomoći u šleper pomoć su pružili brojni pirotski sportisti.

Ćirić je dodao i da po najnovijim informacijama voda iz vodovoda u selima Kružnog puta  zbog zamućenja do koga je došlo na izvorištu Klok nije za piće pa se već radi na slanju cisterni sa pijaćom vodom u ova sela. 

ACA_7639

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

2 Comments

  1. JUCE CIM SU OBJAVILI DA JE ZAMUCEN IZVORISTE KLOK LJUDI IZ JP VODOVOD I KANALIZACIJU SU POSLALI CISTERNU SA PIJACOM VODOM KOJA SE NALAZI U CENTRU KRUPCA

  2. Izadjite iz te kancelarije vise! Samo se slikate od kada uvedose vanrednu situaciju! Novinari nas obavestavaju redovno, nema potrebe da citate svakog dana sta su drugi donirali! Politika u kampanji, NE danas!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de