Gradska hronika

Poseta studenata Fakulteta zaštite na radu kompaniji Tigar a.d.

U okviru kontinuirane saradnje sa fakultetima širom Srbije, kompaniju Tigar a.d. posetili su studenti niškog Fakulteta zaštite na radu na čelu sa profesorom dr Ivanom Krstićem.

image

Prilikom ove posete obišli su proizvodne pogone fabrike obuće i imali prilike da u praksi vide ono o čemu uče na fakultetu. Najveća pažnja posvećena je izradi zaštitne obuće, a pored obilaska kompanije, program ove posete obuhvatio je i razgovor sa direktorom fabrike obuće i stručnim licima za bezbednost u okviru Tigra.
– S obzirom na to da je našu kompaniju posetila grupa sa master studija Fakulteta zaštite na radu, sa predmeta Upravljanje profesionalnim rizikom, osim primenjenosti mera bezbednosti i zdravlja na radu u pogonu, interesovalo ih je pre svega upravljanje rizicima na radnom mestu kao i procenjeni rizici. Studente je posebno zanimala uređenost prostora, red i čistoća, mehanička zaštita opreme, primenjenost ličnih zaštitnih sredstava zaposlenih, uslova rada i radne sredine, obaveštavanje zaposlenih preko oglasne table sa bitnim informacijama o bezbednosti i OHSAS-u, ali i obuke koje zaposleni pohađaju kao što su upoznavanje sa rizicima, bezbedan i zdrav rad, pružanje prve pomoći – kaže Biljana Krstić, inženjer za bezbednost.

Ciljevi posete su da studenti kroz neposredno iskustvo upoznaju načela kompanije Tigar, da se povežu studenti sa predstavnicima kompanije, kao i da se unapredi ulaganje u mladi potencijal budućih diplomaca.

Briga o studentima i školarcima, jedan je od najvažnijih aspekata Tigrovog koncepta društveno odgovornog poslovanja. U narednoj godini kompanija će u okviru akcije, staviti akcenat na ulaganje u mladi potencijal Srbije, gde će mnogi studenti sa fakulteta i učenici srednjih škola moći da posete fabriku i upoznaju se sa proizvodnjom i asortimanom kompanije Tigar. Program Stručne prakse i posete studenata i učenika završnih godina, namenjen je mladima koji žele da se usavrše u oblastima njihovog obrazovanja. Na ovaj način mladi ljudi, početnici iz raznih struka, upoznaće se sa radom u industrijskom sektoru, što može biti od izuzetnog značaja za njihov dalji rad i razvoj. Program olakšava upoznavanje s kompanijom, korporativnom kulturom, ljudima, procesima  i daje mogućnost da se uz komunikacijske kompetencije razvije i kultura obrazovanja već na početku karijere. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker