Lokalna samouprava

Poseta ambasadorke Slovačke Pirotu

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova posetila je danas Pirot gde je najpre razgovarala sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem koji se zahvalio na donaciji Republike Slovačke – automatskoj meteorološkoj stanici koja je instalirana u Regionalnoj deponiji Pirot. 

-Razgovarali smo i o daljim mogućnostima za saradnju na polju zaštite životne sredine, unapređenju kvaliteta života romske populacije, uskoro očekujemo i ovi kontigent pograničnih policajaca iz Slovačke koji pomažu u čuvanju naše granice. Mislim da je naša saradnja veoma dobra i potrudićemo se da bude još bolja-kazao je Vasić, koji je Repčekovu primio sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem i pomoćnicom gradonačelnika za vanprivredu Milicom Golubović.

-Mnogo sam čula o Pirotu, dobila sam dosta pisama o saradnji, obezbedili smo i donaciju koja se uklapa u našu nameru da se posvetimo čišćenju otpada, počev od komunalnog do opasnog otpada. Počeli smo i projekat ekonomske identifikacije na nivou opština. Za sad je saradnja napravljena sa pet opština, ali  se nadamo da će i Pirot biti deo tog projekta-kazala je ambasadorka Repčekova.

Ambasadorka Repčekova je posetila i Radionicu za izradu pirotskog ćilima “Damsko srce”, Regionalnu deponiju Pirot, Mlekarsku školu i Muzej Ponišavlja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker