Gradska hronika

Portugalci merkaju Aha Muru Prvi maj

Potencijalni kupac iz Portugalije pokazao je interesovanje za strateško partnerstvo I saradnju sa kompanijom “AHA Mura Prvi maj” u kojoj je odlukom Privrednog suda u Nišu 25. juna uveden stečaj, rekao je gostujući u emisiji Boje grada  na Pi kanalu Slaviša Svilarov, član Opštinskog veća. Opština Pirot je uspostavila kontakte sa predstavnicima portugalske firme koja se bavi tekstilom I aktivno se uključila u problematiku kako bi kompanija pokrenula proizvodnju I uposlila radnu snagu , ali u nekom novom obliku, dodao je Svilarov.

U narednom periodu se očekuju sastanci predstavnika portugalske firme sa stečajnim upravnikom I predstavnicima Ministarstva privrede. Osnovni cilj je upošljavanje radnika ,a kasnije I kupovina fabrike. Pored potencijalnih kupaca iz Portugalije ima još zainteresovanih.

Kako saznajemo nakon uručivanja otkaza u fabrici “AHA Mura Prvi maj” , više od 95% radnika se prijavilo na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a u cilju ostvarivanja prava na novčanu naknadu. Bivši radnici ove kompanije imaće pravo na novčanu materijalnu pomoć u zavisnosti od dužine radnog staža, najmanje u trajanju od 3 do 12 meseci.
izvor Pi kanal

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker