Lokalna samouprava

Pored ostalih obaveza i konkretna zaduženja za gradske većnike

Po prirodi stvari članovi Gradskog veća su u obavezi da odlično poznaju gradsku problematiku, a da najpodrobnije prouče one teme koje se razmatraju na sednicama Veća, kako bi se donela valjana i najbolja odluka o tim pitanjima. Na prvoj sednici Gradskog veća, koja je juče održana, saopšten je i najuži delokrug rada većnika.

Na samom početku jučerašnje, prve radne, sednice Gradskog veća u novom sazivu gradonačelnik Pirota i predsednik Veća, Vladan Vasić, upoznao je, u najkraćem, novinare za koje su oblasti zaduženi članovi veća.

Aleksandar Ćirić, član Veća, obavljaće poslove šefa Kabineta gradonačelnika, a zadužen je i za pitanja iz oblasti privrede, investicija i infrastrukture, Sreten Savov će i dalje biti zadužen za delokrug vanrednih situacija, Bojan Ranđelović je zadužen za vanprivredu, zdravstvo, verske zajednice, kulturu, zanatstvo, ugostiteljstvo, uslužne delatnosti i turizam. Dejan Ranđelović zadužen je za rad mesnih zajednica i pitanja iz oblasti saobraćaja, Mimica Kostić Đorđević za poljoprivredu, Ivana Stamenović za socijalnu politiku, sport i fizičku kulturu, Lalka Ćirić za saradnju sa organizacijama i udruženjima u oblasti humanitarnog rada i pomoći osetljivim grupama, Bratislav Rašić za oblast poljoprivrede i vanredne situacije i Slobodan Petrović za poslove na očuvanju tradicije boraca i demografsku i populacionu politiku.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker