Gradska hronika

Poplavljeni podrumi

Podrumske prostorije u pedesetak domaćinstava u Kozaračkoj i okolnim ulicama večeras su nakon jakog pljuska koji je pogodio Pirot poplavljene. ACA_1732_resize

Kako je Pirotskim vestima kazao jedan od meštana Kozaračke ulice Mirjan Ignjatović, ovo je drugi put da dolazi do plavljenja u ovoj ulici.

-Imamo problema sa kanalizacijom koja očigledno ne može da primi svu vodu za vreme jakih kiša, ali i pumpe koje su namenjene za ovakve slučajeve već duže vreme ne rade. Po mojoj slobodnoj proceni poplavljeno je pedesetak, možda i više podruma i garaža, a u mom slučaju poplavljene su i stambene prostorije s obzirom da prizemlje koristimo kao stambeni prostor. Bilo je dvadesetak centimetara vode koju smo izbacli uz pomoć muljne pumpe koju imamo u kući-kaže Ignjatović i dodaje da apeluje na opštinu i vodovod da pomognu građanima i reše problem sa odvodnim vodama.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolić kazao je da je vrednost investicije kada je reč o zameni pumpi koje se nalaze na početku ulice oko 60.000 evra i da će tenderi za nabavku novih pumpi biti raspisani već sredinom narednog meseca.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker