Lokalna samouprava

Pomoć početnicima u biznisu

Danas je u Svečanoj sali opštine Pirot 15 pirotskih novopečenih preduzetnika potpisalo ugovore sa nemačkom organizacijom HELP na osnovu koga će od ove organizacije bespovratno dobiti pomoć u vidu opreme kako bi unapredili svoje biznise.budući preduzetnici potpisali ugovore sa helpom

Kako je kazala Stanislava Kulidzzan iz HELP-a, preduzetnici koji su prošli dva rigorozna selekcijska kruga već do kraja ove godine dobiće pomoć u opremi.

Reč je o ugovorima vrednosti 1200 i 2400 evra, dok će jedna kooperativa dobiti 15.000 evra pomoći. Već posle nove godine počinjemo sa novim ciklusom tako da pozivam sve koji nameravaju da konkurišu, da se raspitaju od preduzetnika koji su dobili pomoć oko toga za šta bi mogli da konkurišu. Vredi pomenuti da je pomoć u ovom krugu odobrena za sedam sakupljača sekundarnih sirovina, jednu radnju koja će se baviti proizvodnjom kora za pitu i proizvoda od testa, za uslužno sečenje ogrevnog drveta, a pomoć je dobilo i šestoro poljoprivrednika-kazala je Kulidžan.

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je da opština Pirot sa HELP-om odlično sarađuje još od 2005. godine.

-Do sada je pomoć dobilo 215 preduzetnika i jedna kooperativa. Uccessche opsstine iznosi 115.000 evra i to je naša direktna pomoć u zapošljavanju novih ljudi. Posebno mi je drago što pomoć od 15.000 evra dobilo i Udruženje proizvođača peglane kobasice i da će im ta pomoć omogućiti da osavremene proizvodnju i povećaju količine peglane kobasice koja je sve traženija na trpezama širom Srbije-zaključio je Vasić.

tekst i footgrafija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker