Lokalna samouprava

Pomoć klubovima opštinske i okružne lige

Predstavnicima dvadesetak opštinskih i okružnih liga danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, sa saradnicima, u Sportskoj hali “Kej” uručio komplete dresova i lopti. Ukupna vrednost pomoći iznosi oko milion dinara, a po rečima gradonačelnika Vasića, dugogodišnja praksa u Pirotu je da se pomaže funkcionisanje i opstanak klubova koji se takmiče u opštinskoj i okružnoj ligi.-Ove godine smo rešili da izdvojimo značajna finansijska sredstva za opštinsku i okružnu fudbalsku ligu, pre svega zbog toga što su to seoske sredine, mesne zajednice koje nemaju puno para, a sa druge strane to su možda jedini dobro organizovani klubovi u ovom delu Srbije, a potrebna im je finansijska pomoć. Izdvojili smo za preko 20 timova da kupimo komplete dresova i svaki klub će dobiti po tri lopte, s obzirom da ti klubovi imaju problema i sa nedostatkom lopti. Takođe, redovno izdvajamo značajna finansijska sredstva za sudije i delegate, ove godine preko 1.5 miliona dinara smo dali za te namene, tako da to olakšava funkcionisanje klubova-kaže Vasić.

Predsednik Okružnog fudbalskog saveza Vidojko Panajotović kaže da je ovo velika stvar za klubove.

-Nama je cilj da se mladi bave sportom i ostave poroke. Želimo da maksimalno pomognemo fudbalskim klubovima. Moram da napomenem da mi već 12, 13 godina pomažemo klubovima tako što plaćamo sudije svim klubovima sa teritorije opštine Pirot i mislim da se to pokazalo kao odlična stvar jer smo uspeli da sačuvamo te klubove-kaže Panajotović.

_ACA1728_resize

Po rečima predsednika Opštinskog fudbalskog saveza Vladice Tošića, ova pomoć klubovima je dokaz da je lokalnoj samopuravi stalo do klubova koji se takmiče u opštinskoj i okružnoj ligi.

_ACA1759_resize

Rade Đorđević, predsednik Fudbalskog kluba “Mladost” iz Malog Suvodola kaže da ova donacija mnogo znači njegovom klubu.

-Ovo je ogromna pomoć jer svi klubovi imaju problema sa opremom, loptama, tako da je ovo dobra praksa i verujem da će se to nastaviti kako bi oživeli seoski fudbal jer ima još entuzijasta koji u selima vole fudbal i bave se sportom-kaže Đorđević.

_ACA1797_resize

Saša Madić, trener FK “Zadrugar” iz Krupca kaže da je ovo značajna pomoć za njegov, ali i sve ostale klubove.

-Velika je pomoć i podrška, ali i podstrek da klubovi i dalje žive i rade i stvaraju mlade igrače koji će nastaviti da se bave sportom-kaže Madić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker