Ljudi velikog srca

Pomoć iz Pirota i za Jagodinu

Nakon prekjučerašnjeg šlepera punog pomoći koju su Piroćanci prikupili za najugroženije u poplavama u Paraćinu, sinoć je put Jagodine otišao još jedan veliki kombi pun najneophodnih stvari za poplavljene u okolini Jagodine. Prevoz za veliku količinu humanitarne pomoći obezbedio je Moto klub “Kostić” iz Pirota koji je obezbedio kombi.10258954_10203474923174563_6231825517819149306_o

Kako je medijima izjavio član opštinskog Štaba za vanredne situacije Aleksandar Z. Ćirić, nakon konsultacija sa drugim štabovima, doneta je odluka da ova pomoć ode u Jagodinu, s obzirom na apele iz Crvenog krsta Beograda da se u prestonicu ne šalju kamioni sa pomoći jer su magacini Crvenog krsta u Beogradu puni, tako da pomoć prestonici, bar u ovom trenutku, nije neophodna.

-Zbog toga smo doneli odluku da pomoć pošaljemo u Jagodinu. Razgovarali smo i sa predsednikom Skupštine opštine Jagodina Draganom Markovićem Palmom i dogovorili detalje oko preuzimanja pomoći kako bi ona završila tamo gde je najpotrebnija. I dalje je na snazi apel Crvenog krsta u Pirota da se ne donosi odeća, već prevashodno flaširana voda, konzervirana hrana, sredstva za higijenu i dezinfekcije, dečje pelene i slične potrepštine-kazao je Ćirić.

kombi crveni krst

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker