Ostale vesti

Pomažu studentima

Opština Dimitrovgrad je sa najboljim studentima potpisala ugovore o stipendiranju na osnovu koji će  ove školske godine 2014/2015 iz lokalnog budžeta biti stipendirano 47 studenata . Opština Dimitrovgrad će sutra podeliti ukupno 654 paketića najmlađima iz cele opštine.

anita milosev

-Redovne studentske stipendije su za studente koji studiraju na teritoriji Pirotskog okruga u mesečnom iynosu  5000 din, a za studente koji studiraju van teritorije Pirotskog okruga 7000 dinara. Stipendije ce dobijati u deset mesečnih rata  Takodje su podeljena rešenja za dodelu jednokratne novčane pomoći za 33 studenta koji će dobiti ukupno  25000 dinara u pet jednakih rata. Iz budžeta će za ove namene ukupno biti izdvojeno 3.955.000 dinara. Takodje, za 2015 god u budžetu je formiran budžetski fond za mlade iz koga će biti dodeljene stipendije uspešnim sportistima, mladim talentima, kao i studentima magistarskih i doktorskih studija-kaže opštinska većnika Anita Milošev i dodaje:

-Opština Dimitrovgrad je i gestom besplatnog i organizovanog prevoza svojim studentima i srednjoskolcima pokazala da su mladi u Dimitrovgradu prioritet . Dimitrovgrad je najudaljenija tačka od centralne Srbije i velika sredstva porodice moraju da izdvajaju za putovanja svoje dece do kuće tokom  školovanja u Beogradu , Nišu , Novom Sadu,Subotici i drugim gradovima-kaže Miloševa.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker