Ostale vesti

Policija:Oprezno za vreme vašara

Policijska uprava u Pirotu apeluje na učesnike u saobraćaju, posebno na vozače motornih vozila i pešake, da radi lične sigurnosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise tokom predstojećeg vašara u Pirotu.

policija-mup-saopstenje-1331826626-136654

Obzirom da je u letnjem periodu evidentan veći broj učesnika u saobraćaju, posebno pešaka, biciklista i dvotočkaša, saobraćajna policija je pojačala kontrolu kretanja ove kategorije.

U cilju veće bezbednosti u saobraćaju podsećamo na poštovanje saobraćajnih pravila:

Pešaci treba da se kreću površinama namenjenim za kretanje pešaka a kolovoz prelaziti samo na obeleženim mestima. Ako se pešaci kreću u grupi poželjno je formiranje kolone, a ako se kreću kolovozom potrebno je kretati se levom ivicom u pravcu kretanja. Ukoliko pešaci sa sobom vode dete neka dete bude na strani koja je bliža ivici puta ili trotoaru.

Biciklisti treba da voze bicikl na biciklističkoj stazi, a na mestima gde nema staze uz desnu stranu kolovoza. Na površinama namenjenim isključivo za kretanje pešaka nije dozvoljena vožnja bicikla. Nije dozvoljena ni vožnja uporedo sa drugim biciklistima. Prilikom promene pravca kretanja, potrebno je uveriti se da se to može učiniti bezbedno i obavezno dati znak rukom. Ukoliko se bicikl vozi noću i u uslovima smanjene vidljivosti obavezno je korišćenje svetla.

Dvotočkaši imaju obavezu nošenja homologovane zaštitne kacige. Zabranjena je vožnja na površinama namenjenim za kretanje pešaka i nije dozvoljeno organizovanje trka ili izvođenje egzibicija.

Vozači moraju poštovati sva pravila u saobraćaju, a posebno svoje obaveze prema pešacima.

Saobraćajna policija će u dane vašara preduzimati sve zakonom predviđene mere prema onim učesnicima koji ne poštuju saobraćajne propise, a usled očekivane veće frekvencije učesnika u saobraćaju preporučuje se dodatna opreznost.mirnovec

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker