Lokalna samouprava

Pojedini prevoznici ne poštuju linije u prigradskom saobraćaju

Pojedini prevoznici, iako su u obavezi, ne poštuju ugovorene linije, posebno u prigradskom saobraćaju, upozorio je danas Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije. Tim povodom gradske službe, pre svega Saobraćajna inspekcija, ali i Gradska uprava, upozorile su prevoznike da su u obavezi da poštuju dodeljene im linije i omoguće meštanima, posebno udaljenih sela, da imaju komunikaciju sa svetom, bez obzira na to što su vremenski uslovi teški.

Savov je nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije kazao da je da pojedini prevoznici, naročito u prigradskom saobraćaju, ne poštuju planirani red vožnje.

 

-Ovoga puta i putem medija obaveštavamo prevoznike da su u obavezi da poštuju red vožnje i održavaju linije. To se posebno odnosi na prigradski saobraćaj. Tu opravdanja nema jer je reč o profesionalnim vozačima koji moraju da imaju profesionalno zimski opremljena vozila. Jutros je intervenisala i gradska Saobraćajna inspekcija nakon pritužbi građana i oni su dužni da poštuju red vožnje, a u slučaju eventualni problema moraju da obrazlože i obaveste nadležne službe o tome-kazao je Savov.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Nepoštuju oni ni vreme polaska ni odlaska to se svakodnevno dešava ali niko to ne kontroliše.Ponašaju se bahato kao da voze ljude za džabe.Svuda je rasulo pa i kod prevoznika.Imao bi još mnogo toga da kažem ali mislim da nema efekta.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker