Pojedina sela u babušničkoj opštini odsečena od sveta

Meštani pojedinih sela babušničke opštine, posebno sela koja se nalaze u okolini puta od Babušnice ka Zvonačkoj banji, bukvalno su odsečeni od komunikacije sa svetom. Pirotskim vestima mejlom se javila i Jelena Ignjatović, koja je zamolila da se apeluje ovim putem da se putevi očiste i meštanima omogući normalno funkcionisanje. Po njenim rečima, jedno od ugroženih sela je i Studena. U pojedinim planinskim selima babušničke opštine palo je i po metar snega, javljaju meštani.

Povodom velikih smetova u babušničkoj opštini, na čijoj teritoriji se nalazi i veliki broj zabačenih planinskih sela, zasedao je i Štab za vanredne situacije na kome je konstatovano da je došlo do prekida saobraćaja na većini lokalnih putnih pravaca, a u prekidu je i saobraćaj na državnom putu od Babušnice do Zvonca. Predsednik opštine Babušnica Dragan Vidanović u petak je izjavio da je firma koja je na tenderu dobila posao održavanja puteva, zakasnela sa reakcijom, uprkos najavama prognostičara da se očekuju veliki snegovi, ali i da je na kraju angažovala nedovoljnu količinu mehanizacije. Vidanović je najavio da će opština sa javnim preduzećima angažovati sve raspoložive resurse kako bi se situacija normalizovala.

 

 

fotografija Milovan Milošević – selo Veliko Bonjince 

3 Komentara

 1. Aca

  08.01.2017. at 18:20

  Naravno kad se na tender izlazi samo da se uzmu pare i podele a kad trwba da se radi nema se čima,sramota

 2. MM

  08.01.2017. at 18:39

  Oprali ste pare, predsedniče! Baš vas briga za meštane, bitno da je vama toplo! (v namerno malo)

 3. zoran

  08.01.2017. at 19:45

  Tačno.Evo ja živim u Stolu koji je 7km od Babušnice i taj put je prohodan,ali do njega nikako ne mogu doći kolima iako mi je kuća na 200m od njega,a čak je i taj mahalski put čišćen,ali tako da se jedva peške može proći!

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar