Babušnica

Pojedina sela u babušničkoj opštini odsečena od sveta

Meštani pojedinih sela babušničke opštine, posebno sela koja se nalaze u okolini puta od Babušnice ka Zvonačkoj banji, bukvalno su odsečeni od komunikacije sa svetom. Pirotskim vestima mejlom se javila i Jelena Ignjatović, koja je zamolila da se apeluje ovim putem da se putevi očiste i meštanima omogući normalno funkcionisanje. Po njenim rečima, jedno od ugroženih sela je i Studena. U pojedinim planinskim selima babušničke opštine palo je i po metar snega, javljaju meštani.

Povodom velikih smetova u babušničkoj opštini, na čijoj teritoriji se nalazi i veliki broj zabačenih planinskih sela, zasedao je i Štab za vanredne situacije na kome je konstatovano da je došlo do prekida saobraćaja na većini lokalnih putnih pravaca, a u prekidu je i saobraćaj na državnom putu od Babušnice do Zvonca. Predsednik opštine Babušnica Dragan Vidanović u petak je izjavio da je firma koja je na tenderu dobila posao održavanja puteva, zakasnela sa reakcijom, uprkos najavama prognostičara da se očekuju veliki snegovi, ali i da je na kraju angažovala nedovoljnu količinu mehanizacije. Vidanović je najavio da će opština sa javnim preduzećima angažovati sve raspoložive resurse kako bi se situacija normalizovala.

 

 

fotografija Milovan Milošević – selo Veliko Bonjince 

Slične vesti

3 Comments

  1. Tačno.Evo ja živim u Stolu koji je 7km od Babušnice i taj put je prohodan,ali do njega nikako ne mogu doći kolima iako mi je kuća na 200m od njega,a čak je i taj mahalski put čišćen,ali tako da se jedva peške može proći!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker