Gradska hronika

Pojačane kontrole policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 23. do 28. juna 2014. godine, od 07,00 do 20,00 sati, sprovodi preventivno-propagandnu centralnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila. Na ovaj način, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na putevima imajući u vidu početak turističke sezone i povećan broj vozila. Uočene nepravilnosti bi se blagovremeno otklonile i ostvarili bi se povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, a posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika i svetlosno-signalnih uređaja.

U slučajevima sumnje u tehničnu ispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila, saobraćajna policija će ovakva vozila upućivati na kontrolni tehnički pregled, a ukoliko se utvrdi neispravnosti ovih uređaja preduzimaće se mere prekršajnog progona uz primenu posebnih mera bezbednosti- isključenje vozila.

Nakon završetka akcije, u periodu od 29. juna do 06. jula 2014. godine, saobraćajna policija sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja sa osvrtom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila uz dosledno sankcionisanje saobraćajnih prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker