Lokalna samouprava

Podeljeno 27 subvencija za samozapošljavanje

Pomoćnica gradonačelnika Slađana Mančić danas je podelila ugovore našim sugrađanima koji su početnici u biznisu 27 subvencija ukupno vrednosti preko pet miliona dinara.

-Grad je ove godine izdvojio oko 3.2 miliona dinara, država oko 2.5 miliona, a zahvaljujući ovom budžetu koji je 5.65 milona dinara odobreno je 27 subvencija-kazala je pomoćnica Mančić.

Za pet godina kroz ovu meru bilo je uključeno 110 lica, kazala je Aleksandra Stojanović, iz pirotske Filijale NSZ. Ona je dodala da je ove godine NSZ u Pirotu odobila 60 subvencija za samozapošljavanje, ne računajući 27 subvencija koje su danas podeljene.

Nenad Petrović, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kazao je da je ove godine bilo najveće interesovanje za ovaj program.

-U poslednjih pet godina koliko realizujemo ovaj program, ove godine je bilo najveće intersovanje. Pristiglo je 59 zahteva, od čega je odobreno 27-kazao je Petrović.

Jedan od korisnika subvencija, Aleksa Cakić, kazao je Pirotskim vestima da je već pokrenuo svoj biznis, a reč je o agenciji koja će se baviti digitalnim marketingom.

-Bavim se digitalnim marketingom, izradom veb sajtova, uslugama fotografisanja, održavanja društvenih mreža i sajtova. Cilj mi je da pomognem svim zainteresovanim ljudima koji se bave određenom vrstom biznisa da što bolje plasiraju svoje proizvode i usluge na internetu. U današnje vreme internet i društvene mreže su jako popularne te je i oglašavanje na istim skoro obavezno za svaki uspešan biznis. Subvencija mi puno znači. i ovim putem želim da se zahvalim Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Pirotu kao i predstavnicima Grada Pirota koji su pomogli ovu akciju samozapošljavanja-kazao je Cakić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker