Lokalna samouprava

Podeljeni ugovori za realizaciju projekata nevladinih organizacija

Danas su u Svečanoj sali podeljeni ugovori sa udruženjima građana na osnovu Lokalnog plana akcije za decu, kao i projekte u okviru konkursa za udruženja građana. Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika, kazala je da je od početka godine raspisano čak šest konkursa za finansiranje projekata udruženja građana. U 2019. godini ćemo finansirati 31 projekat ukupnog iznosa oko 7.5 miliona dinara, kazao je gradonačelnik Vasić.

-Danas se dele ugovori za dva konkursa. Do kraja meseca otvoren je i konkurs za projekte u okviru Pirotskog kulturnog leta. Otvoren je i konkurs u oblasti omladinske politike, on je otvoren do 7. maja, kao i u oblasti zaštite zdravlja koji je otvoren do 30. novembra. Danas, 14. godinu zaredom dodeljujemo ugovore za finansiranje projekata LPA, od 27 pristiglih projekata, podržali smo 22 za koje smo smatrali da su važni da se realizuju. Vrednost tih projekata je 2.5 miliona dinara. Odobreno je i 20 projekata vrednih 1.7 miliona dinara za udruženja građana iz oblasti javnog interesa-kazala je Golubovićeva.

Gradonačelnik mr Vladan Vasić kazao je da je Pirot danas primer dobre prakse kada je reč o finansiranju projekata udruženja građana i civilnog društva. 

-Imamo i finansiranje i stipendiranje studenata, sportista, finansiramo sport, institucije koje se bave decom, finansiramo programe zapošljavanje, stručnu praksu, javne radove, za populacionu politiku, podržavamo majke, decu bez roditeljskog staranja i mnogo drugih važnih mera-kazao je gradonačelnik Vasić.

Robert Ilić, iz Multilateralnog centra, kazao je novinarima da će ovo udruženje realizovati projekat koji je prošle godine imao ogroman uspeh, a reč je o promociji pirotske pameti, tačnije postavljanje bilborda i snimanje dokumentarnog filma o pirotskim učenicima generacija svih škola. 

Marica  Radovanović, iz Udruženja žena Izvorsko zrno, kazala je da će ovo udruženje realizovati projekat koji ima za cilj da se deca u seoskoj školi u Izvoru zdravije hrane. Reč je o projektu pod nazivom “Zdrava užina”.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker