Obrazovanje

Podela nagrada najuspešnijim učenicima Mlekarske škole

U Mlekarskoj školi sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ upriličena je dodela diploma i svedočanstava maturantima ove škole. U prisustvu učenika i nastavnika nagrađeni su najuspešniji učenici Mlekarske škole, osvajači brojnih nagrada na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranststvu.

Okupljenima u amfiteatru Mlekarske škole  obratio se  direktor Nenad Đorđević koji je zamolio da minutom ćutanja bude odata počast tragično nastradaloj učenici Anđeli Mančić, koja je bila deo ove generacije, a tragično je izgubila život 2021. godine.

Direktor škole izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da sarađuje i bude deo odrastanja ovako kvalitetne generacije maturanata, koja je i u najtežim trenucima školovanja, tokom pandemije korona virusom, pokazala zrelost i sposobnost prilagođavanja situaciji. Generacija koja je pored redovnih obaveza u školi bila izrazito aktivna i u vannastavnim aktivnostima. Još jedna generacija u nizu koja je ugradila deo sebe u Mlekarsku školu i koja će sa ponosom isticati ime Mlekarske škole.

Direktor je učenicima poželeo puno sreće u daljem školovanju, zapošljavanju i životu i rekao je da su vrata Mlekarske škole uvek otvorena za bivše učenike, jer kako kaže: “Mlekarska škola se ne završava. Ona se zauvek nosi u srcu.“ Podeljene su nagrade učeniku generacije, učenicima struke i učenicima koji su pokazali zavidne rezultate na različitim poljima školovanja. Epitet učenika generacije ponela je Katarina Jovanović, učenica obrazovnog profila prehrambeni tehničar.

Učenik struke obrazovnog profila prehrambeni tehničar je Negica Radev. Učenik struke za obrazovni profil operater u prehrambenoj industriji je Iva Ilijev, dok je učenica struke za obrazovni profil pekar Marko Živić. Nagrade za poseban doprinos u vannastavnim aktivnostima dobili su Andrea Sokolović i Aleksandar Ristić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker