Lokalna samouprava

Počinju radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Sadikov bunar – Blato

Radovi na rekonstrukciji puta regionalnog karaktera od Sadikovog bunara do sela Blato počeće u utorak 15. septembra i trajaće dvadesetak dana, saopštilo je preduzeće Drumovi AD. Za to vreme saobraćaj će biti potpuno obustavljen na ovoj deonici i odvijaće se alternativnim putnim pravcima, regionalnim putem preko Bele Palanke.

-Reč je o deonici čiju smo rekonstrukciju najavili i obećali nedavno, a koja se renovira zahvaljujući odličnoj saradnji koju Grad Pirot ima sa Vladom Srbije, odnosno Koridorima Srbije-kazao je za Pirotske vesti ovim povodom gradonačelnik Pirota mr Vladan. On je dodao da je u proteklom periodu sanirana deonica od Gnjilana do Sadikovog bunara, zatim od Sadikovog bunara prema selima Veliki i Mali Suvodol i Ponor, a u selu Ponor je rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja, te da se saniranjem ove deonice, na neki način zaokružuje veliki investicioni ciklus u ovaj reon.

sadikov bunar rekonstrukcija puta blato

Obimni radovi koje finansira Vlada Srbije uveliko su u toku i podrazumevaju sanaciju važnih regionalnih saobraćajnica na Staroj planini, ka Babušnici, kanjonu reke Jerme i drugih putnih pravaca. Ukupna vrednost radova na svim deonicama iznosi gotovo 20 miliona evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker