Lokalna samouprava

Počinju radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Sadikov bunar – Blato

Radovi na rekonstrukciji puta regionalnog karaktera od Sadikovog bunara do sela Blato počeće u utorak 15. septembra i trajaće dvadesetak dana, saopštilo je preduzeće Drumovi AD. Za to vreme saobraćaj će biti potpuno obustavljen na ovoj deonici i odvijaće se alternativnim putnim pravcima, regionalnim putem preko Bele Palanke.

-Reč je o deonici čiju smo rekonstrukciju najavili i obećali nedavno, a koja se renovira zahvaljujući odličnoj saradnji koju Grad Pirot ima sa Vladom Srbije, odnosno Koridorima Srbije-kazao je za Pirotske vesti ovim povodom gradonačelnik Pirota mr Vladan. On je dodao da je u proteklom periodu sanirana deonica od Gnjilana do Sadikovog bunara, zatim od Sadikovog bunara prema selima Veliki i Mali Suvodol i Ponor, a u selu Ponor je rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja, te da se saniranjem ove deonice, na neki način zaokružuje veliki investicioni ciklus u ovaj reon.

sadikov bunar rekonstrukcija puta blato

Obimni radovi koje finansira Vlada Srbije uveliko su u toku i podrazumevaju sanaciju važnih regionalnih saobraćajnica na Staroj planini, ka Babušnici, kanjonu reke Jerme i drugih putnih pravaca. Ukupna vrednost radova na svim deonicama iznosi gotovo 20 miliona evra.

Slične vesti

Back to top button