Sport

Počinje Mini-maxi liga

 U subotu 5. decembra sa početkom od 9 časova u Sportskoj hali Kej biće upriličeno svečano otvaranje ovogodišnjeg fudbalskog takmičenja u okviru “Mini-maxi” lige u Pirotu.

Prisutni će moći da odgledaju četiri utakmice na kojima će mališani iz Pirota, Bele Palanke i Dimitrovgrada pokazati svoje fudbalsko umeće. Najveće dečije fudbalsko takmičenje na teritoriji Srbije će tom prilikom, u saradnji sa KIA motors, u Pirotu organizovati akciju povodom promocije Evropskog prvenstva u futsalu, koje se igra u februaru u Beogradu. Dva deteta, predstavnici “Mini-Maksi lige” iz našeg okruga, biće specijalni učesnici na predstojećem Prvenstvu. Njihov zadatak biće da iznoseći loptu na teren, najave početak utakmice i podsete starije da je najvažniji fer plej.

Mini Maksi liga revijalna utakmica 2_resize

Dečija fudbalska asocijacija (DFA) uz podršku Fudbalskog saveza Srbije i priznanje UEFA, već petnaestu sezonu širom Srbije uspešno realizuje jedinstveni projekat dečiju Mini-Maksi fudbalsku ligu, najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, koji okuplja u tekućoj 15. sezoni oko 10.000 dečaka i devojčica uzrasta od šest do 12 godina u 23 grada i opštine u Srbiji. Takmičenje okuplja klubove, škole fudbala i školske sekcije.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker