Gradska hronika

Počeo tretman suzbijanja komaraca

Počeo prvi larvicidni tretman komaraca na teritoriji opštine Pirot. Prvi tretman suzbijanja krpelja se odlaže za sutra.

Tretman komaraca se radi ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.

_DSC1191Tretman suzbijanja krpelja uređajima sa zemlje odložen je za sutra 3. juna i biće na  sledećim lokacijama:

– Kej pored  Nišave od  železničkog mosta do mosta Gazela (obe strane), zelene površine  na Trgu pirotskih ratnika, površine oko Robne kuće Beograd,  Doma vojske i Doma kulture, park hotela Pirot, zelene površine oko gradskog kupališta i akumulacionog jezera, skver Nacional, zelene površine u Takovoskoj ulici, površine oko tržnog centra na uglu Takovske i Maksima Gorkog, park Maksima Gorkog, park  Momčilov grad, park Trg Republike, park Trg Karadjordje, zelene površine u ulici  Ćirila i Metodija, zelene površine u ulici  Predraga Boškovića, 22. Divizije, zelene površine na robnoj i stočnoj pijaci, zelene površine u ulici Nikole Pašića, zelene površine oko sportske hale Kej, zelene površine ispred Maksija, park u ulici Vojvode Stepe i park u ulici Dragoljuba Milenkovića.

U sredu 4. juna- reka Nišava od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice, pojas oko akumulacionog jezera i gradskog kupališta. 

U četvrtak 5. Juna- Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu, Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu, reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, kanal Rogoz od izvorišta Kavak do Kalea, kanal oko tvrđave Momčilov  grad. 

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman suzbijanja krpelji se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Ekipe operativaca biće na terenu počev od 8:00 časova ujutru.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice građani u vreme tretmana ne smeju boraviti na pomenutim lokacijama niti  izvoditi  kućne ljubimce. Neophodno je da pčelari  preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker