Lokalna samouprava

Počeo javni uvid Plana generalne regulacije Zavojsko jezero

Zvanično, Plan generalne regulacije Zavojsko jezero od danas je na javnom uvidu koji će trajati do 9. marta. Ovaj važan dokument može se pogledati u prostorijama Odeljenja za urbanizam, Javnom preduzeću za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, kao i na sajtovima Uprave grada i Preduzeća za planiranje. Svako ko ima odgovarajuće primedbe, kao i kod svih drugih planova, može da ih uputi komisiji koja će ih razmatrati 17. marta. Sednica će biti otvorenog tipa i moguće je lično obrazložiti sugestije i primedbe.

turizam zavojsko jezero stara planina

Prema rečima Slaviše Svilarova, direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Plan je urađen krajem prošle godine. On je osnova i uslov za razvoj ovog veoma bitnog lokaliteta za grad Pirot.

“Planom je obuhvaćena površina od dve hiljade dvadeset hektara uže zone zaštite jezera, odnosno petsto metara od obale. Dokumentom je predviđeno nekoliko bitnih stvari. Određeno je više zona vikend naselja. Od većih naselja su Buljarice, Skrivena i Padinje. U tim zonama biće omogućeno ozakonjenje svih objekata koji su do sada izgrađeni, a propisani su uslovi buduće gradnje. Drugi bitan deo su kamp zone. Tu su obuhvaćena područja Belski most, Buljarice i Padinje, a ostala područja će biti kao poljoprivredno zemljište i objekti koji se tu budu gradili gradiće se pod uslovima koji važe za poljoprivredno zemljište. Predviđene su i zone zaštite gde se neće dozvoliti nikakva gradnja, i to je najveći deo područja.” kaže Svilarov.

Svilarov je dodao da je od ukupne površine, obuhvaćene planom, deset posto predviđeno kao građevinsko zemljište. Predviđa se odgovarajuća putna mreža, a u perspektivi je moguća izgradnja kanalizacione mreže.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker