Gradska hronika

Počelo saniranje prekopa

Danas su ekipe Direkcije za izgradnju grada počele sa sanacijom brojnih prekopa u gradu, koji predstavljaju pravu noćnu moru za vozače.ACA_0429_resize

Kako je Pirotskim vestima izjavio direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić, saniranje prekopa vrši se modernom specijalizovanom mašinom za ovu vrstu posla-glodalicom, koja skida asfalt sa loše saniranih prekopa koji su vremenom ulegli nakon čega će se vršiti asfaltiranje.

-Trenutno se radi na saniranju starih prekopa koji predstavljaju veliki problem i opasnost po vozače. Preduzeće PZP iz Niša, odnosno “Trejs” izvodi radove i trenutno se na terenu nalazi mašina glodalica, koja do sada nije radila kod nas. Radi se o savremenoj mašini koja skida deo starog asfalta i prekopa nakon čega se vrši preasfaltiranje prekopa kako bi se dobila ravna kolovozna konstrukija. Ove godine sredstva dozvoljavaju da uradimo ulicu Srpskih vladara, Kneza Miloša, Nikole Pašića i drugim najfrekventnijim gde postoji ulegnuće na kolovozu kako bi se to saniralo-kazao je Kostić.

ACA_0435_resize

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker