Lokalna samouprava

Počelo obeležavanje Dečje nedelje

Povodom početka obeležavanja Dečje nedelje, danas je za pirotske mališane priređen prijem kod predsednika opštine Vladana Vasića, a mališani su mogli da vide kako izgleda kabinet prvog čoveka opštine.

ACA_0590_resize

Mališani su najpre primljeni u Svečanu salu opštine Pirot gde im je predsednik opštine poručio da što više uživaju u detinjstvu.

ACA_0584_resize

-Svet odraslih ume da bude veoma surov pa vam zbog toga želim da što više uživate u detinjstvu-kazao je Vasić.

ACA_0612_resize

Nakon prijema u Svečanoj sali, Vasić je mališanima pokazao kako izgleda kabinet predsednika opštine gde je na kratko svoju predsedničku fotelju ustupio najmlađima.

ACA_0610_resize

U organizaciji “Prijatelja dece” čiji je predsednik Natali Stanković u okviru obeležavanja Dečje nedelje biće organizovan veliki broj događaja, predstava i drugih manifestacija.

Danas je prijemom kod predsednika opštine Dečja nedelja svečano “otvorena”, utorak je dan za dečje stvaralaštvo pa će povodom toga biti organizovana izložba dečjeg stvaralaštva u galeriji “Čedomir Krstić”, kao i školi “Mladost”, gde će takođe biti prigodnih manifestacija.

Sreda je predviđena kao dan za dobrotu pa će biti organizovana poseta Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Pirotu, a u OŠ “8. septembar” biće održan “Veseli čas”.

U četvrtak će biti organizovane Igre bez granica u OŠ “Dušan Radović”, dok će petak biti predviđen za sportske aktivnosti u organizaciji PU “Čika Jova Zmaj”.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker