Sport

Počelo obeležavanje biciklističkih staza u Pirotu

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je danas da se mnogi projekti Sportskog centra Pirot uspešno realizuju, a danas je počelo obeležavanje biciklističkih staza koja bi trebalo da povećaju bezbednost biciklista u gradu. Reč je o projektu koga Sportski centar radi u partnerstvu sa “Tigar tajersom”, koji kompletno finansira ovaj projekat sa dva miliona dinara.

Po Đorđevićevim rečima, Sportski centar je radio glavni projekat prve faze izrade biciklističkih staza koji je počeo da se sprovodi.

-Tigar tajers finansira celokupne radova sa oko dva miliona dinara. Ja se nadam da će u narednih godinu-dve dana da se završe kompletno biciklističke staze u gradu jer je očigledno da naš grad ima problem sa previše automobila. Biciklisti se ne kreću bezbedno ulicama grada. Ovim projektom ćemo rešiti veliki deo problema. Bili smo u Holandiji u Amsterdamu, gde nema automobila pa želimo da od Pirota napravimo potpuno ekološki i biciklistički grad-kazao je Đorđević.

b593494c0b69dbefc584e4f817f36f13d46cf81ff101a5903f5ff665eb39aada

Sportski centar Pirot će kod IPA fondova konkurisati projektom izrade Atletskog stadiona.

-To će biti projekat koji nedostaje a koji podrazumeva najmoderniju atletsku stazu, atletska borilišta, tako da će Gradski stadion biti spreman za te naše Školske olimpijske igre 2020. godine-kazao je Đorđević.

On je dodao i da je veoma zadovoljan posećenošću Zatvorenog bazena koji svakodnevno ima 500 do 600 posetilaca.

-Bukvalno od 6 ujutru, kada se bazen otvori, mi imamo posetioce. Posebno me raduje ono što smo mi pionirski napravili, a to je da se nastava fizičkog vaspitanja izvodi na bazenu i to je naišlo na veoma pozitivan odjek kod mališana, ali i kod roditelja. Takođe, punom parom počeli su da rade Plivački klub, Vaterpolo klub, osniva se i klub za sinhrono plivanje, a sada tokom zimskim meseci ima gde da funkcioniše i Ronilački klub-kaže direktor Đorđević

 

Slične vesti

4 Comments

  1. Svaka cast ovom coveku.
    Nisam verovao da cu da docekam zatvoreni bazen u Pirotu.
    Nego, sta je sa probijenim rokom od 3 godine? Ko ce za to da odgovara?

    1. Deca drugog razreda svih skola pohadjaju nastavu plivanja na bazenu. Razlog je taj sto je to optimalan uzrast za rad u grupi, prvaci su mali. Srednje skole takodje imaju termine na bazenu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker