Gradska hronika

Počele pripreme za UPPR Prvog maja

WM Equity Partners – konsultantska kuća koja u fokusu svog delovanja ima pružanje usluga na finansijskom tržištu u uslovima finansijske krize, delegirana je od strane Ministarstva privrede da preuzme izradu Unapred Pripremljenog Plana Reorganizacije za fabriku AHA Mura Prvi Maj – Pirot.

Prvi sastanak predstavnika ove konsultantske kuće i menadžmenta pirotske fabrike tekstila održan je juče, a zadovoljstvo nakon prvog sastanka sa Pirotskim vestima podelio je Slaviša Svilarov, finansijski direktor AHA Mure Prvi maj.

ACA_9310_resize

Pre svega moram da kažem da se radi o jednoj ozbiljnoj i reprezentativnoj konsultantskoj kući koja je do sada uradila više od trideset ovakvih planova, a njihovu operativnost pokazali su i na samom početku naše saradnje, što nam uliva nadu da možemo doći do rešenja i izlaska iz krize. Upoznat sam da će do kraja nedelje biti urađen najgrublji nacrt plana, i da će u petak biti prosleđen ministarstvu privrede, koji će razmatrati verovatno ministarska komisija. Nije praksa da ova komisija daje pismenu saglasnost, ali za ovakvu vrstu predloga konsultanti očekuju usmenu saglasnost na nacrt. To će biti signal da se krene u razgovore, pre svih sa SID bankom kao najvećim poveriocem, kako bi joj se prezentovala ideja, a onda i sa svim ostalima, kako bi se kompletno realizovao i na kraju usvojio UPPR – izjavio je Svilarov.

Uz utisak da se sada mnogo ozbiljnije pristupilo problemu, Svilarov dodaje da postoji mogućnost za pokretanje proizvodnje u nekom obimu i to mnogo ranije u odnosu na prve najave i očekivanja.prvi maj pogon

Kao dobra vest, pojavila se mogućnost da se odblokira račun naše firme, kao jedan od preduslova za pokretanje proizvodnog procesa, ali naravno, ne u punom kapacitetu, jer to u ovom trenutku nije realnost. Ako uporedo sa našim aktivnostima oko UPPR-a pokrenemo i proces proizvodnje, to će biti veoma dobro za budućnost fabrike. Jedno je sigurno, još uvek smo na početku i treba pratiti kako se odvijaju stvari, pa na osnovu toga praviti dalje planove – kazao je Slaviša Svilarov, finansijski direktor AHA Mure Prvi maj.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker