Lokalna samouprava

Počela potpuna rekonstrukcija putnog prelaza Krupačka kapija u Pirotu

Infrastruktura železnice Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom potpuno će rekonstruisati ovaj pružni prelaz na kome su rampte proteklih godina često bile u kvaru što je predstavljalo problem i potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju

„Infrastruktura železnice Srbije“ započela je jutros, 14. jula 2020. godine,  dvodnevnu rekonstrukciju putnog prelaza „Krupačka kapija“ u Pirotu. Radnici „Infrastrukture železnice Srbije“ na putnom prelazu „Krupačka kapija“ zameniće kompletnu kolosečnu rešetku, odnosno šine, pragove i tucanik, a svi radovi na uređenju železničke infrastrukture biće završeni tokom današnjeg dana.

Posao se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom, pa je za sutra planirano asfaltiranje prelaza puta preko pruge, što je u nadležnosti Grada Pirota.

pp krupačka kapija

Putni prelaz „Krupačka kapija“ nalazi se na putu ka pirotskom selu Izvor, odnosno Krupac, na pruzi Niš – Dimitrovgrad, na međunarodnom železničkom Koridoru 10 kroz Srbiju. Putnički železnički saobraćaj će se tokom rekonstrukcije putnog prelaza nesmetano odvijati, dok je drumski saobraćaj na ovom mestu obustavljen do 15. jula u 15 sati i preusmeren na putni prelaz „Đeram“ i druge alternativne drumske saobraćajnice.

krupačka kapija

Građevinskom rekonstrukcijom putnog prelaza „Krupačka kapija“ u Pirotu bezbednost, efikasnost i kvalitet drumskog i železničkog saobraćaja biće unapređeni i podinuti na viši nivo.

Nenad Stanisavljević

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker