Gradska hronika

Počela obuka budućih turističkih pratioca

Obuka 15 budućih turističkih pratioca je počela ovog vikenda, a osim teoretskih predavanja polaznici su obišli Staru planinu sa profesionalnim vodičem iz Niša i dva profesora koji drže predavanja budućim turističkim pratiocima.
Kako je za Pirotske vesti izjavio direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, od 15 budućih pratioca, 10 su iz Pirota i njima troškove polaganja i kursa refundiraju opština Pirot i Turistička organizacija Pirot.
-Svako od pratioca po završetku ovog kursa može da nastavi sa polaganjem kako bi dobio sertifikat za turističkog vodiča. Razlika između turističkog pratioca i vodiča je u tome što pratilac može grupu turista da vodi do određenog muzeja ili slične instutucije, ali ne može da ulazi u muzej i govori im o istoriji određene institucije ili lokacije, dok vodič ima dosta šira ovlašćenja-kazao je Zlatkov za Pirotske vesti.vodici
Po završenom kursu svi pirotski vodiči biće angažovani po potrebi od strane TOP-a za potrebe praćenja grupa turista koje u sve većem broju posećuju naš grad, naročito manastire i crkve.

vodici 1

Pratioci su obišli selo Rsovci, Pećinsku crkvu, Vrelo, Slavinju, Rosomač, Smilovska jezera, Sukovski manastir i druge lokacije koje najčešće obilaze turisti.
tekst Aleksandar Ćirić
fotografija TOP

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pa kranje je vreme bilo. Gledam ove bugare koji dolaze vikendom, gledaju, tamo, vamo, pojma nemaju gde da idu sta da rade i ako ne dobiju nesto novo u ponudi sto nisu videli jednostavno ce prestati da dolaze

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker