Lokalna samouprava

Počela građevinska sezona u Pirotu. Asfaltira se Midžorska ulica, radovi i u Dobrodolskoj, Krupcu…

Danas je, prvog dana od ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, u Pirotu počela građevinska sezona i to asfaltiranjem Midžorske ulice u naselju Prčevac. Vrednosta radova je preko tri miliona dinara, a gradonačelnik Vasić je po obilasku radova kazao da će ovogodišnja građevinska sezona biti veoma obimna i da će se, kao i prethodnih godina, raditi i u gradu, po selima, a biće i brojnih kapitalnih investicija.

asfaltiranje u Midžorskoj ulici u Pirotu

-Iako smo mnoge javne nabavke u toku vanrednog stanja zaustavili, neke javne nabavke koje su završene pre vanrednog stanja, već se realizuje. U Midžorskoj ulici se asfaltira  preko 260 metara ulice, pre toga je zamenjena vodovodna mreža. U ovom delu grada radiće se i Dobrodolska ulica gde je vrednosta radova veća jer će se raditi i dva potporna zida. U toku ove godine ćemo raditi i trotoar od kružnog toka na Malom mostu ka pružnom prelazu jer je problem meštana ovog naselja upravo ta pešačka komunikacija u tom delu. Radi se i u MZ Gradašnica, gde je u toku druga faza radova vredna preko 11 miliona dinara-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je vrednost radova u Midžorskoj ulici preko tri miliona dinara.

-Ovde je skinuta kompletna stara asfaltna podloga koja je bila u veoma lošem stanju, Vodovod je početkom godine zamenio vodovodnu mrežu. Postavljen je novi sloj tampona, izvršena stabilizacija terena, postavljeni ivičnjaci kako bi se bolje odvodile atmosferske vode i evo danas se postavlja sloj asfalta debljine šest centimetara, očekujemo da radovi danas budu završeni, a uradićemo i krpljenje vodovodnih prekopa u dva sokaka i time bi praktično ovu investiciju završili. Izvođač je firma Drumovi AD-kazao je direktor Svilarov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker