Sport

Počela besplatna letnja škola atletike

„Atletski klub Pirot“ četvrtu godinu zaredom organizuje besplatnu školu atletike. Svi zainteresovani mogu da se priključe ekipi „Atletskog kluba Pirot“ na nekom od narednih treninga, svakog radnog dana od 18:30 sati u parku Gimnazije. Škola atletike startovala je danas, a trajaće do kraja jula.

DSC00238

Cilj ovih programa je i da decu privole za određene sportove, da ih animiraju i omoguće im da treniraju uz stručnu podršku.

– Deci, koja dosad nisu bila u mogućnosti da treniraju u klubovima, sada je to dostupno tokom besplatne škole sporta. Namera je da potpomognemo njihovom pravilnom i zdravom razvoju. Pozivam sve mališane i naše formirane sportiste da dođu na atletiku, mi ćemo organizovati kondicione treninge i korigovaćemo njihovu tehniku trčanja, koja je bitna za sve sportove – izjavio je Predrag Krstović, trener „Atletskog kluba Pirot“.

DSC00235

Dvorište pirotske Gimnazije pretvoreno je u poligon za trening mladih atletičara. Park je uređen atletskom stazom i spravama. Graja dece i njihovo dobro raspoloženje ostavljaju utisak da se oni na treninzima i dobro zabavljaju.

 – Treniram tek mesec dana, veoma mi se dopada. Ovo je lep sport, a može mnogo da znači u drugim disciplinama, zato što je atletika jedan od osnovnih sporotva – kaže Ognjen Stefanović, jedan od mlađih članova kluba.

DSC00242

Pokrovitelj besplatne škole sportova je Sportski centar Pirot. Na Zatvorenom bazenu nedavno je počeo program besplatne letnje škole plivanja i bepslatnje škole vaterpola.  Termini škole plivanja su utorak i četvrtak od 11 sati, a polaznici škole vaterpola imaju rezervisane termine sredom i petkom od 11 sati.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker