Sport

Po prvi put u Pirotu – polaganje za UEFA PRO trenersku licencu. Alen Tupajić briljirao pred komisijom sastavljenom od samih legendi fudbala

Danas je najpre na “praktičnom” delu, na Gradskom stadionu u Pirotu, a zatim u Hotelu Ana Lux, izuzetni mladi trener Alen Tupajić, čiji je inače otac krajem sedamdesetih branio boje pirotskog Radničkog, najvišim ocenama položio za UEFA PRO licencu. U komisiji pred kojom je mlađi Tupajić polagao je bio i živa legenda fudbala, Ljupko Petrović, tvorac velike Crvene Zvezde koja je početkom devedesetih osvojila sve što se osvojiti može u fudbalu.

U komisiji su osim Ljupka Petrovića, bili i profesor Niko Raičković, iz Edukacionog centra Fudbalskog saveza Crne Gore, PEca rakojević i Boris Ljutica, glavni instruktor.

Proslavljeni trener Ljupko Petrović, koji je otkrio neka od najvećih imena jugoslovenskog i srpskog fudbala poput Mihajlovića, Jugovića, Šukera, imao je samo reči hvale o Pirotu, a javnost je upoznao i sa malo poznatom činjenicom, da je Zvezda ozbiljno bila zainteresovana za dovođenje u svoje redove Piroćanca Vidojka Panajotovića, tada stamenog napadača Timoka, kasnije renomiranog saveznog sudije,  sadašnjeg pomoćnika gradonačelnika. Panajotović je kazao da je ovo veliki dan za pirotski fudbal i da je to samo još jedan dokaz da je Pirot grad fudbala.

Legendarni trener Ljupko Petrović kazao je Pirotskim vestima kazao je da se uvek dobro oseća u Pirotu.

-Radio sam četiri pet godine u Bugarskoj i kada sam hteo da se lepo odmorim i relaksima dolazio bih u Pirot na odmor i dobro poznajem pirotske restorane-kazao je Petrović za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker