Gradska hronika

Po 9 minimalaca za još jednu grupu “Prvomajaca”

Državni sekretar u Ministarstvu za rad zapošljavanje, boračka i socuijalna pittanja Dragan Todorović i Jablan Obradović, direktor Fonda solidarnosti Srbije, danas su grupi od 117 radnika “Aha mura Prvi maj” podelili isto toliko rešenja o isplati devet minimalnih zarada, na ime prinadležnosti za koje su ostali uskraćeni dok su radili, odnoso pre stečaja. Istim rešenjima radnicima je povezan i radni staž.

todorovic

Svako od radnika će dobiti prosečno po 188.000 dinara, a taj novac će kako su mnogi od njih rekli biti upotrebljen za vraćanje starih dugova i plaćanje komunalnih računa. Prilikom obraćanja radnicima Todorović je rekao da je  ovo posledica pljačkaške privatizacije i da ovakvih primera ima po celoj Srbiji.  Aktuelna Vlada će nastojati da svi radnici dobiju svoje prinadležnosti, ali će istovremeno za mnoga preduzeća tražiti strateške partnere ili neka druga rešenja. On je podsetio na pozitivan primer “Tigra” AD,čiji je ogroman dug država konvertovala u  vlasništvo.

resenja-prvomajci

Jablan Obradović je rekao da će do kraja godine  biti isplaćeno još oko 200 radnike ove firme u stečaju, a ostali naredne godine. Po 9 minimalnih zarada  ukupno treba da primi 1.328 bivših radnika  “Aha Mure Prvi maj”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker