Gradska hronika

Pločice odlažu završetak hotela Pirot

Završetak hotela Pirot koji je bio najavljen za novembar mesec, po svemu sudeći, biće prolongiran jer su investitoru isporučene pločice koje ni po jednom kriterijumu, kako tvrde vlasnici hotela, ne odgovara ugovorenim uzorcima.ACA_0415_resizeKako je Pirotskim vestima izjavila vlasnica hotela i investitor Ana Lazarević, reč je o narudžbini od čak 12.000 kvadratnih metara pločica, vrednosti preko 150.000 evra.

-Upravo kako bi sprečili ovakve situacije sa firmom iz Beograda od koje smo naručili pločice i sklopili ugovor, potpisali smo i pečatirali uzorke pločica prilikom potpisivanja ugovora i sve pločice koje budu isporučene moraju da odgovaraju potpisanim i pečatiranim uzorcima. Međutim, kada su počele da pristižu palete sa pločicama dogodilo se da isporučene pločice gotovo ni po jednom kriterijumu  ne odgovaraju ugovorenim pločicama. Razlikuju se i po boji, i po veličini, ima izvitoperenih zbog čega je nemoguća ugradnja takvih pločica pa je supervizor gradilišta doneo odluku da se ugradnja stopira. To će automatski dovesti do probijanja rokova za izgradnju. Imali smo problema sa kišom u proteklom periodu, ali smo čekali da krene ugradnja pločica, unajmili smo veliki broj majstora keramičara kako bi ugradnja išla munjevito, ali je kvalitet pločica umesto prve klase, koja je ugovorena, katastrofalan-kaže Lazarevićeva za Pirotske vesti.

ACA_0362_resize

Njene reči potvrđuje i građevinski inženjer Stojan Stojanović, koji je supervizor gradilišta.

-Ima mnogo izvitoperenih pločica, različitih po veličini iako bi trebalo da pripadaju istoj seriji tako da je ugradnja zaista nemoguća. Nadam se da će se ovaj problem rešiti kako bi se nastavilo sa radovima-kaže Stojanović za Pirotke vesti.

ACA_0356_resize

Zbog odlaganja završetka hotela Pirot na gubitku je i grad jer ćemo i dalje “kuburiti” sa nedostatkom smeštajnih kapaciteta.

Po rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, kada hotel Pirot bude završen više neće biti problema sa nedostatkom smeštajnih kapaciteta.

-Hotel Pirot je od strateškog značaja za razvoj turizma u Pirotu jer će nam omogućiti da postanemo centar kongresnog i tranzitnog turizma, što je od velikog značaja za naš kraj. Trenutno u gradu ima svega 188 ležajeva što ni izdaleka ne zadovoljava potražnju. Nadamo se da će hotel biti završen što pre jer će nam to omogućiti da u Pirot dolaze i đačke ekskurzije, održavaju se kongresi i druge manfiestacije-kaže Zlatkov za Pirotske vesti.

tekst i foto Aleksndar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker