Planinari “Vidliča” obeležavaju 4 decenije postojanja

Planinarsko društvo “Vidlič”, obeležava 4 decenije postojanja i uspešnog rada.

naslovna

Povodom značajnog jubileja, Robert Ilić, sekretar društva i licencirani vodić kaže da je klub prolazio kroz razne faze, ali da je polako napredovao i svrstao se među vodeće planinarske  klubove u Srbiji.

planinari

-Klub je  pre četiri decenije osnovala grupa zaljubljenika u planinarenje.  Zlatni period su osamdesete prošlog veka, a najteže vreme bilo je devedesetih, kada je klub ostao u životu zahvaljujući nekolicini entuzijasta. Sada imamo preko sto članova, uzrasta od 7 do 77 godina, među kojima su ljudi iz svih društvenih slojeva. Sarađujemo sa kolegama iz cele Srbije, ali i iz susedne Bugarske, tačnije iz Montane i Berkovice, sa kojima nas povezuje Stara planina-kaže Ilić.

planinari1

Prema njegovim rečima, tokom proteklih godina, pirotski planinari su  ispeli najznačajnije vrhove Evrope, ali i vrhove na drugim kontinentima. U klubu su aktivne speleološka i biciklistička sekcija kao i ekipa za kanjone. Ima i tridesetak visokogoraca, koji su psihički, tezhnički i fizički spremni da pen ju vrhove preko 2000 metara

planinari2

planinari3

Svake godine članovi “Vidliča” organizuju  između 60 i 70 akcija, susrete sa kolegama iz Bugarske na vrhovima Stare planine,  Tokom minulih meseci, pirotski planinari su osvojili i ćuverne Đeravicu,  Prokletije,Alpe, vrh Brajthorn koji se uzdiže na 4.164 metara iznad mora. Na Alpima je bilo 24 planinara, naših sugrađana.

planinari34

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar