Gradska hronikaOstale vesti

Pirotu neophodan vatrogasni bataljon

Na današnjem sastanku Saveta okruga u Svečanoj sali Upravnog okruga Pirot predstavnici svih opština Pirotskog okruga zajedno sa načelnikom okruga dr Aleksandrom Z. Ćirićem potpisali su dokument kojim se zahteva da Pirot dobije Vatrogasni bataljon, a ostali gradovi u okrugu vatrogasne čete, čime bi se u velikom meri poboljšala spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama na nivou celog okruga.

pozar na staroj planini
Katastrofalni požar na Staroj planini, iznad Temske, 2007. godine.

Po rečima načelnika Upravnog okruga Pirot dr Aleksandra S. Ćirića, trenutno na nivou okruga jedino Pirot ima jednu vatrogasno spasilačku četu, dok je situacija naročito loša u ostalim gradovima, pa tako primera radi Babušnica ima svega četiri vatrogasca što ni izdaleka nije dovoljno.

-Pirotski okrug jedini  je od okruga u Srbiji koji nema vojnu jedinicu, niti vatrogasni bataljon, već samo vatrogasnu četu, što je nedovoljno. Takođe, naš okrug je veoma razuđen, imamo preko 160 kilometara granične linije, u toku je izgradnja Koridora 10 i sve su to razlozi koji opravdavaju našu inicijativu koja je pokrenuta na prošloj sednici Saveta okruga, a danas je potpisan dokument, na moje veliko zadovoljstvo, koji ćemo poslati u Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i u republički Štab za vanredne situacije. U dosadašnjim kontaktima sa zvaničnicima već sam dobio uveravanja da bi ova naša inicijativa mogla da urodi plodom već do kraja ove godine-kazao je Ćirić.

savet okruga

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker