Kultura

Pirotsko leto: “Luckasti klovnovi” odagnali nevreme, a oduševili decu svojim ludorijama

U okviru Pirotskog kulturnog leta izvedena je još jedna predstava za decu pod nazivom “Luckasti klovnovi”. Bez obzira na oblake koji su se nadvijali nad Pirotom i nestanak električne energije predstava je odigrana na Maloj sceni u dvorištu Istorijskog arhiva na radost i oduševljenje dece koja su aktivno učestvovala u ovom performansu.

Mladi glumci, Stefan Mladenović i Mladen Milojković, izvode zanimljivu priču kojom neprestano privlače pažnju dece i neprimetno ih uvode u zajedničku igru i peripetije koje se događaju između dva “luckasta” klovna.

“Ovo je naš zajednički projekat koji smo pripremili, moj kolega, Stefan Mladenović i ja. Zove se Veseli cirkus i to je jedna interaktivna, duhovita, zanimljiva predstava koja komunicira sa decom. Ima jedan inkluzivni karakter. Moj kolega i ja smo dugo istraživali i radili, tako da je ovo naš autorski projekat sa mnogo muzike , plesa, pevanja, crtanja i vrlo je interaktivna, što nam je i bio jedan od ciljeva” – izjavio je, glumac, Mladen Milojković.

U vreme odigravanja predstave nije bilo struje, jaka grmljavina prenela se u sam grad sa okolnih brda, kiša je pretila svakog trenutka, ali deca kao da sve to nisu primećivala. Predstava je protekla u najboljem redu, na radost velikog broja dece, a slaba kiša počela je da pada tek kasnije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker