Folklorci očarani šarama pirotskog ćilima

Podelite

Predstavnici folklornih ansambala iz Kolumbije, Kostarike, Rusije i Makedonije danas su prisustvovali tradicionalnom prijemu kod gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića. Tom prilikom folklorci su se posebno oduševili šarama pirotskog ćilima, posebno velikim ćilimom u Gradskoj upravi, ispred koga su se svi fotografisali i slali fotografije u zemlje iz kojih su došli i širom sveta. Takođe, gradonačelnik Vasić je svim folklornim ansamblima poklonio po jedan mali pirotski ćilim u znak sećanja na boravak u našem gradu.

U ime organizatora ove manifestacije koja se održava već 14. godina zaredom, direktor Doma kulture Miško Ćirić zahvalio se folklornim ansamblima zato što su odabrali Pirot da dođu i prikažu svoj folklor i tradiciju, a zahvalnost je iskazao i Gradskoj upravi Pirot koja podržava ovu manifestaciju od samog osnivanja.

 

-Za ovih 13 prethodnih festivala 50 i više zemalja sa gotovo svih kontinenata su prodefilovali Pirotom i to je lepa prilika da se Piroćanci upoznaju sa kulturama drugih zemalja iz čitavog sveta, upoznaju kulturu i običaje, ali i da se predstavnici zemalja koji su naši gosti upoznaju sa našom kulturom i tradicijom-kazao je Vasić.

Članica ruskog ansambla Galina Zaberežnaja kazala je Pirotskim vestima da je prvi put u Pirotu i Srbiji i da je oduševljena kulturom, tradicijom, da su ljudi dobri i da će iz Srbije i Pirota poneti lepe utiske.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1