Gradska hronika

Pirotski zadrugari na Koridoru 10

U Omladinskoj zadruzi Pirot, nema više klasične sezone. Zadrugari i dalje vredno rade i privređuju za sebe i svoje porodice, potvrdio je Pirotskim vestima  direkltor Veroljub Đurić.

– Dnevno je, u proseku angažovano stotinak zadrugara na raznim poslovima.U saradnji sa Arheološkim institutom iz Beograda, i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Niša, na arheološkim iskoibnama kod Bele Palanke, na istočnom kraku Koridora 10, radi između 20 i 50 naših članova. U hladnjači “Lenada” koja je tehnološki značajno uznapredovala dnevno imamo po dvadesetak radnika, isto toliko trenutno je  angažovano i na remontu u HE “Pirot”, a preko dimitrovgradskog JP “Komunalac” imamo između deset i petnaest  naših članova-kaže Đurić.

Ilustracija
Ilustracija

Prema njegovim rečima, zadruga sa svojim filijalama trenutno ima oko 600 članova od kojih je svako makar jednom dobio posao. Isplate sa odgovarajućim porezima i doprinosima su redovne, a najniža cena  za najjednostavniji rad je 115 dinara po satu. Na težim i složenijim polsovima može se zaraditi daleko više. U  danima i godinama  kada je ovde funkcionisala privreda zadruga je imala oko 1500 članova.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker