Kultura

Pirotski Salon knjiga odmah posle Beograda i Niša

Pirotski Salon knjiga, po rečima brojnih izlagača i izdavača po broju izlagača i poseti nalazi se na trećem mestu u Srbiji, odmah posle sajmova knjiga u Beogradu i Nišu, rečeno je na današnjoj konfereciji za novinare povodom zvaničnog završetka 16. po redu Salona knjige i grafike koji je održan u Pirotu.

ACA_0173_resizeTim povodom podeljene su nagrade posetiocima Salona. Reč je o knjigama u ukupnoj vrednosti od oko 200.000 dinara, a darodavci su Dom kulture, opština Pirot i brojna javna preduzeća.

Po rečima direktora Doma kulture Miška Ćirića, tokom ovogodišnjeg Salona prodato je između 7.000, i 8.000 ulaznica, a organizatori su često otvarali kapije Salona za sve zainteresovane Piroćance koji su mobli besplatno da uđu na Salon.

ACA_0672

“Prezadovoljni smo ovogodišnjim sajmom, koji je ispunio sva naša očekivanja. Imali smo 22 izdavača na tridesetak štandova, organizovano je 12 promocija, imali smo žiri za Konkurs za kratku priču koji je zaista bio vrhunski, u pitanju su bili Dejan Stojiljković i Goran Gocić . Osim prodatih karata podeljeno je i oko 700 propusnica”, kazao je Ćirić.

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker