Kultura

Pirotski Sajam knjige i grafike 18. marta – Ostaje pitanje da li u Hali “Kej” ili na otvorenom prostoru

Tradicionalni Sajam knjige i grafike u organizaciji Doma kulture Pirot, uz podršku grada Pirota, biće održan u drugoj polovini marta. Nepredvidljiva epidemiološka situacija, i ovog puta, najveća je i jedina prepreka na putu organizacije ovako velike manifestacije sa velikim brojem učesnika kaže, direktor Doma kultre Pirot, Miško Ćirić. Od Sajma se neće odustati, ostaje otvoreno pitanje da li će se održati u Hali “Kej” ili na otvorenom prostoru, kao prošle godine.

Zvanično, pripreme su počele Konkursom za kratku priču, koji je završen krajem januara. Ove godine vladalo je ogromno iteresovanje, pristigao je rekordan broj od preko tri stotine radova, kaže Ćirić.

“Sajam smo prošle godine uradili u dva dela. Posebno smo radili “kratku priču” posebno sajamski deo. Ove godine smo odlučili da to uradimo odjednom, odložili smo ga za mart, neće biti srednom februara kao prethodnih godina. Od 3. do 10. marta ja Sajam knjiga u Novom Sadu, moraćemo da propustimo taj period, kako bismo mi krenuli 18. marta. Videćemo, ako dozvoli ova situacija, ako se dopusti da se radi u zatvorenom prostoru radićemo ga u Hali “Kej”, ako ne biće održan ispred Doma kulture, ali u smanjenom obimu, mada će biti više izlagača i izdavača nego što je bilo prošle godine. U isto vreme otvorićemo Sajam, dodelićemo nagrade za kratku priču i uradićemo sve ono što prati Sajam. Nažalost, verovatno nećemo moći da dovedemo decu kao prethodnih godina. Mislim da je to jedna od najinteresantnijih stvari, jer su deca mogla da se druže sa piscima” – rekao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker