Gradska hronika

Pirotski Prekršajni sud među najboljima u Srbiji!

Sudeći prema šestomesečnom izveštaju o radu, pirotski Prekršajni sud je među najuspešnijim i najefikasnijim sudovima  u Srbiji.

Broj predmeta koji se odnose na punoletna osobe u ovom polugođu manji ja za oko 20 odsto, a kad je reč o maloletnicima za čitavih 80 odsto.  Blizu 70 odsto  svih predmeta koji su pristigli je rešeno, a od  kazni se u republički buđžet slilo  oko 35 miliona dinara, dok  su oduzeti predmeti , kojima su počinjeni ‘prekršaji  procenjeni na 27 miliona dinara-navodi se u izveštaju u koji su Pirotske vesti imale uvid.

Ono što je posebno zanimljivo, odnosi se na  procesuiranje  deviznih prekršaja, koji se uglavnom čine na prelazu Gradina. Kako navodi predsednik Suda Milivoje Minić, u prvih šest meseci od krijumčara deviza oduzeto je fantastičnih 481.000 evra i 4.000 švajcarskih franaka.

-Svaki predmet koji dođe kod nekog od šestoro sudija, bar jednom u tri meseca mora biti obrađen odnosno uzet u ruke, kako se ne bi desil0 zastarevanje.U 1220 slučajeva izrečene su novčane kazne, u jednom slučaju zatvorska,u 15 slučajeva je izrečena mera ukora, kao i 256 opomena. Sa zabranom upravljanja motornim vozilom suočio se 361 prekršilac, dok je u 8 navrata  izrečeno 18 ili više kaznenih poena na osnovu kojih se gubi vozačka dozvola-kaže predsednik Minić.

Pirotski Prekršajni sud sa odeljenjima u okolnim gradovima  ,radi u veoma skromnim uslovima, i sa manjim brojem sudija i osoblja koje je predviđeno sistematizacijom  pa su ovakvi rezultati  zaista pravi uspeh.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker