Lokalna samouprava

Pirotski mladi olimpijci doneli 34 medalje

 

Na ovogodišnjoj Školskoj olimpijadi, koja je održana u Vranju, učestvovalo je 239 mladih talentovanih sportista iz Pirota, koji su osvojili čak 34 medalje, osvetlavši na taj način obraz pirotskog sporta. Najsjajnija odličja-zlatne medalje, osvojili su Nađa Panić, iz Gimnastičkog kluba “Soko” i strelac Tehničke škole Đorđe Rančić. Povodom odličnih rezultata pirotskih sportista, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić priredio je danas prijem za sportiste u Skupštinskoj sali grada Pirota.

_ACA7450_resize

Jovica Jovanović, sekretar Saveza za školski sport u Pirotu kazao je da je Školska olimpijada u Vranju odlično organizovana i ocenio je nastup pirotskih sportista veoma uspešnim, jer je po broju medalja i učinku Pirot deveti grad u Srbiji.

nadja panic
Nađa Panić, zlato u gimnastici

Po rečima gradonačelnika Vasića, na olimpijadi u Vranju učestvovalo je oko 6.500 sportista.

-Naredna Školska olimpijada biće održana u Pirotu i mi ćemo sigurno premašiti Vranje po broju učesnika, jer se očekuje oko 7.000 mladih sportista da učestvuje na Školskoj olimpijadi u Pirotu 2020. godine. Puno smo proteklih godina uložili u sport i sportiste, kako u infrastrukturu, tako i u stipendije najuspešnijim sportistima ali i u usavršavanje trenera. Ono što nameravamo da učinimo, kako bi se pripremili i osvojili još veći broj medalja na narednoj Školskoj olimpijadi, a to je recept koji smo videli od Šapca čiji su sportisti izvanredne rezultate postigli, jeste da sve diplomirane profesore fizičkog vaspitanja, koji su bez posla, angažujemo kao trenere u pirotskim sportskim klubovima, kako bi podigli nivo kvaliteta rada u klubovima, što će rezultatirati još većim uspesima naših sportista-kazao je Vasić.

_ACA7472_resize

_ACA7437_resize

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker