Ljudi velikog srca

Pirotski gimnazijalci srdačno dočekali i darivali decu iz siromašnijih i hraniteljskih porodica

Đački parlament Gimnazije Pirot i Rotari klub Pirot, uz podršku Centra za socijalni rad, gradskih javnih preduzeća, privatnih preduzeća i ustanova kulture, priredio je humanitarnu akciju darivanja paketića deci – korisnicima Centra za socijalni rad, deci na lečenju u Opštoj bolnici Pirot, deci bez roditeljskog staranja iz Doma u Strelcu i deci iz osnovne škole u Zvoncu.  Podela paketića organizovana je u Svečanoj sali Gimnazije, uz novogodišnju predstavu “Svi čekamo Deda Mraza”, koju su pripremili učenici specijalizovanog odeljenja za scenske i audio-vizuelne umetnosti sa svojim profesorima srpskog jezika i književnosti i scenskih umetnosti Biserkom Kostić i Milošem Sokolovićem.

Đački parlament Gimnazije u Pirotu poznat je, pored ostalog, po brojnim humanitarnim akcijama koje godinama realizuje. Obično pred Novu godinu pažnja je usmerena na decu bez roditeljskog staranja u domu u Strelcu i ono što je jako važno ovoj akciji pridružili su se Centar za socijalni rad, Rotari klub Pirot, ustanove kulture i javna preduzeća u Pirotu, kao i privrednici. Ono što ovoj akciji daje poseban značaj i draž jeste da su ovog puta učenici specijalizovanog odeljenja za scensku i audio- vizuelnu umetnost, sa svojim profesorima, pripremili prigodnu predstavu, izjavila je, direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović.

Direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić, veoma je zadovoljna akcijom, s obzirom da će pomoć stići u hraniteljske porodice koje imaju decu na smeštaju, ali i deci čije su porodice u stanju socijalne potrebe. Ovo je pravi trenutak darivanja i na delu se pokazuje humanost svih učesnika u akciji, rekla je direktorka Vasić poželevši deci srećne novogodišnje i božićne praznike.

Rotari klub Pirot namenio je sredstva za kupovinu paketića za decu Pirota i Pirotskog okruga. Posebno zadovoljstvo je kaže, predsednik Rotari kluba Pirot, prof. Vladica Tošić, što Gimnazija Pirot i učenici učestvuju u ovoj zajedničkoj humanitarnoj akciji koja je podržana od strane Centra za socijalni rad.

“Na veliko zadovoljstvo nas rotarijanaca uspeli smo da napravimo jednu snažnu sinergiju i  nadam se da ćemo usrećiti decu u vreme praznika. Želimo da obnovimo lep običaj i tradiciju darivanja iako živimo u izazovnim vremenima koja su promenila mnoge vrednosti. Želimo da sačuvamo iskonske vrednosti čovečanstva, a to su empatija i humanost”- rekao je Tošić.

Sredstvima koja su obezbeđena humanitarnom predstavom Rotari kluba Pirot, uz pomoć pojedinaca, društvenih organizacija, privrednih subjekta i učenika pirotske Gimnazije opremljeno je preko 150 paketića za decu koji sadrže, pored ostalog, i zimsku obuću i odeću.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker