Sport

Pirotski gimnastičari nižu uspehe

U organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije u subotu 23.11. u Novom Sadu održano je Finale po spravama Pionirske gimnastičke lige Srbije u muškoj sportskoj gimnastici do 14 godina u A programu.
Naš klub je predstavljalo šest gimnastičara iz tri uzrasnih selekcija koji su svojim rezultatima sa prolećnog i jesenjeg kola imali kvalifikaciju među osam najboljih na svakoj spravi u selekciji iz cele Srbije.

Najuspešniji su bili takmičari iz najstarije IV selekcije koji su se okitili bronzanim medaljama na različitim spravama. Najuspešniji je bio Nemanja Manić sa osvojenih tri medalja na vratilu, konju sa hvataljkama i paralelnom razboju. Mihajlo Milošević se okitio medaljama na preskoku i parteru dok je Andrija Petrović uspeo da stigne do medalje na krugovima. Nikola Popović, Mateja Spasić i Milija Todorović nisu uspeli da se ovog puta okite priznanjima ali su nagovestili sjajno vežbanje u budućnosti .


Trener na ovom takmičenju bio je Stevan Stefanovića dok je Slobodan Stefanović bio sudija na ovom takmičenju. Čestitke našim sportistima na kvalifikacijama za finalno takmičenje i osvojenim medaljama.


Sledeće subote i nedelje nas očekuje Apsolutno prvenstvo Srbije u Novom Sadu gde će svi klubovi iz cele Srbije nastupiti u najjačim sastavima u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker