IT

Pirotski ćilim i pirotska pamet na najvećoj svetskoj izložbi EXPO 2022 u Dubaiju

Srpski paviljon na EXPO 2020 izložbi u Dubaiju u šarama pirotskog ćilima. Srbiju i rodni grad predstavljala i naša sugrađanka Jana Antić sa svojim startapom EASYPASS

Paviljon Srbije u Dubaiju, na najvećoj svetskoj izložbi EXPO 2022 u znaku je pirotskog ćilima, a osim pirotskog ćilima, rodni grad i svoju zemlju predstavljala je i naša mlada sugrađanka Jana Antić koja je jedan od pokretača startapa EASYPASS, platforme putem koje se nude usluge podučavanja, davanja časova iz velikog broja oblasti i predmeta. 

EasyPass.rs je digitalna platforma koja olakšava i ubrzava proces zakazivanja privatnih časova. Korisnicima je ponuđeno više kategorija iz različitih edukativnih oblasti poput jezika, matematike, informatike i ostalih predmeta koji se pohađaju tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, i na fakultetu, a uslugu mogu u potpunosti prilagoditi svojim potrebama, budžetu, i preferencijama u pogledu mesta održavanja časa. Beneficije sajta ne odnese se samo na studente, već i na profesore. Njima je omogućena vidljivost i promocija velikom broju korisnika, veći broj zakazanih časova i time dodatna zarada-kaže Antićeva za Pirotske vesti i dodaje da je zahvaljujući Privrednoj komori Srbije upravo njen startap izabran da bude predstavljen na najvećoj svetskoj smotri inovacija iz gotovo svih oblasti.

Marijana Jovanović i Jana Antić – startup EASYPASS

Ona dodaje da je EASYPASS nedavno bio nominovan  za nagradu Preduzetnik godine od strane Ernest & Youg kompanije

-Jubilarno 10 godina se organizuje program koji podržava preduzetnike i prepoznaje preduzetnička dostignuća među pojedincima i kompanijama koja pokazuju viziju, liderstvo i uspeh. Bile smo najmlađe nominovane kandidatkinja za EY nagradu preduzetnik godine i imale smo čast da prisustvujemo Gala večeri sa jako uspešnim preduzetnicima iz cele Srbije. EasyPass je bio u kategoriji Inovativni preduzetnik godine, rame uz rame sa mnogo razvijenijim IT firmama-kaže Antićeva u razgovoru za Pirotske vesti.

Pirotska pamet na najvećem sajmu na svetu

-Imale smo priliku da posetimo Dubai Expo zahvaljujući sekciji za žensko preduzetništvo pri Privrednoj Komori. Expo u Dubiju je najveći sajam na svetu pa ni za pet dana, koliko smo bile tamo,  nismo uspele da ga obiđemo.Najveće oduševljenje na sajmu je ipak bilo to što je srpski paviljon postavljen stvarima sa pirotskim šarama. Ljudi iz celog sveta su imali priliku da kupe male ćilime, a natpis na etiketi ,,from Pirot“  je nešto što me čini zaista ponosnom-navodi Antićeva.

Stigla podrška Inovacionog fonda

Lepa vest od pre svega nekoliko dana je da smo dobile investiciju Inovacionog fonda. U pitanju je  Katapult akcelerator koji obezbeđuje ulazni grant od 20.000e i mentorsku podršku u trajanju od tri meseca. Ovo je sjajna prilika da unapredimo platformu, zaposlimo ljude i proširimo tržište,  kao i prilika da pronađemo investitore koji bi uložili u sledeću fazonu razvoja-zaključuje Antićeva.

Zanimljivo je da su u svega 20 posto startapova osnivači žene, a u 19 startapova osnivači su mlađi od 30 godina. Jana Antić i Marijana Jovanović ponosno ističu da pripadaju obema kategorijama osnivača startapova u Srbiji.

-Sve ovo nam je znak da se razvijamo i dobrom pravcu i veliki podstrek da nastavimo dalje da unapređujemo dostupnost neformalne edukacije. Plan je da EasyPass postane vodeća platforma u oblasti edukacije, bude prva pomisao svakom studentu kada mu bude potrebna pomoć u učenju, kao i svakoj osobi koja želi da pronađe već iskusnu osobu u nekoj oblasti i unapredi svoja znanja.   Širenje na region i Evropu je svakako jedan od ključnih koraka tome. Držite nam palčeve-poručuju Antićeva i Jovanovićeva.

 

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker