Kultura

Pirotski bibliotekari na Sajmu knjiga u Beogradu – Kupljeno oko 500 novih izdanja

Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji održan od 23. do 30. oktobra, nastupilo je 416 direktnih izlagača, od čega 325 domaćih. Sajam je posetilo preko 160 hiljada ljudi, a bibliotekari pirotske Narodne biblioteke, takođe, iskoristili su priliku da se na Sajmu susretnu sa svojim kolegama, saradnicima, predstavnicima izdavačkih kuća, obezbede nove naslove i učestvuju u radu Foruma društva bibliotekara. 

Nadica Kostić, direktorka Narodne biblioteke Pirot, kaže da su utisci sa Sajma izuzetni i da je, kao i u ranijim prilikama, zanovljen knjižni fond Biblioteke.

“Susreli smo se sa našim kolegama iz drugih biblioteka, sa izdavačima, ugovorili smo gostovanja sa nekim od autora knjiga, razmenili iskustva, a iskoristili smo i mogućnost da obnovimo knjižni fond. Na raspolaganju smo imali oko 300 hiljada dinara, tako da smo obezbedili nove naslove za dečje, pozajmno i naučno odeljenje, ukupno, skoro 500 naslova. Očekujemo da će knjige ubrzo, posle uplate, biti na policama naše Biblioteke i da će čitaoci moći da ih uzimaju. Ono što želim da istaknem jeste da su među nagrađenim autorima i izdavačkim kućama, upravo one kuće koje su osvajale nagrade i na Sajmu knjiga u Pirotu – “Pčelica” i “Prometej” kao i jedna edicija koja je, takođe, dobila nagradu u Pirotu”- rekla je Kostićeva.

.

.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker