Gradska hronika

Pirotske vesti na otvaranju skijaške sezone na Babinom zubu

Skijaška sezona na Skijalištu “Babin zub” svečano je danas otvorena, a po procenama rukovodstva hotela “Falkenštajner Stara planina”, ovog vikenda će ovaj skijaški centar posetiti između 5.000 i 5.500 skijaša.

_DSC4686_resize

Kako je specijalno za Pirotske vesti izjavio operativni menadžer hotela “Falkenštajner Stara planina” Nikola Marković, interesovanje turista je ogromno o čemu svedoči i podatak da je već sata popunjenost kapaciteta za celu predstojeću sezonu, na osnovu pristiglih rezervacije, oko 60 procenata.

-Prezadovoljni smo početkom sezone. Trenutno snega ima dovoljno na stazama, i to prirodnog, tako da nema potrebe za upotrebom topova za veštačko osnežavanje. Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganje je jedina gondola u Srbiji, dve žičare četvoroseda, jedan ski lift “sidro”, bejbi ski lift, namenjen najmlađima i veliki broj drugih sadržaja. Sve staze, ukupne dužine preko 14 kilometara su spremne i u dobrom stanju tako da je Stara planina odlično mesto za uživanje tokom zime-kazao je novinaru  Pirotskih vesti Marković._DSC4700_resize

Hotel “Falkenštajner Stara planina” ima četiri zvezdice, poseduje moderan spa centar, turska kupatila, opremljen je podzemnim garažama, a ove godine po rečima Markovića, proširen je parking prostor za još 400 parking mesta, a izgrađeni su i novi tereni za košarku, fudbal i druge sportove. Popravljen je i put od mosta kod Goleme reke, ka Jabučkom ravništu, koji je ranije bio u veoma lošem stanju.

_DSC4780_resize

Na svečanom otvaranju nove skijaške sezone pojavile su se i mnoge poznate ličnosti poput Ivana Zeljkovića, Nigora, Milana Kalinića i mnogi drugi.

_DSC4657_resize

 

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker