Sport

Pirotske rukometašice bolje od Prokupčanki 25:16

Rukometašice ŽRK Pirota bile su bolje veceras u hali Kej u Pirotu od ekipe Topličanina. Piroćanke su pobedile rezultatom 25:16. Igrač utakmice je Simona Tančić za devet postignutih golova.

image

Simona Tančić kazala je novinarima da su gošće pružila odličan otpor.

-Znale smo da je ekipa Prokuplja oslabljena i očekivale malo slabiji meč pa smo se zbog toga možda malo opustile. Međutim, devojke su stvarno borbene i mogu da im čestitam na dobroj igri. Iako su mlade i neiskusne imaju jedan dobar tim koji će igrati Prvu ligu najverovatnije naredne godine-kaže Tančićeva.

 

image

Trener pirotskih rukometašica Saša Pančić kazao je da je u pirotskoj ekipi problem zbog toga što ima malo treninga.

-Moramo ipak priznati da su pojedine rukometašice našle svoje egzistenciju i zaposlenje. Njih tri rade, imamo četiri na fakultetu, imamo Ćirić Ivanu koja je u Mionici gde radi, i Simonu i Selenu koje su na fakultetu. Ovoga puta smo odigrali onoliko koliko smo mogli i znali, sa dosta grešaka, tehničkih grešaka koje se moraju pojaviti u kolektivu u kome nema rada onako kako treba da se radi. Kad smo svi tu, tu je i rezultat, ali ovako se mučimo i borimo i trudimo se da ostanemo u ovoj ligi, ali o tom potom. Ima još devojčica koje stasavaju tako da se nadamo da ćemo imati za godinu ili dve ponovo dobar tim. Čestitam deci na pobedi-kazao je Pančić.

image

U ekipi Pirota Ivana Ćirić je postigla pet golova, Anita Drinić četiri, Nina Tošić tri, Selena Tančić dva a Sanja Cvetković i Saška Antić po jedan.

U ekipi gošći najefikasnija je bila Marija Stanojević sa šest pogodaka.

Foto Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker